Де еерсте аанвалсголф

ХЕТ 1ст батаљон ВАН ХЕТ 116де Инфантериерегимент воер ин гроепен ЛЦАс богати низ. Елке ЛЦА је имала врата на Бритету и станује у њима и када је реч о стратишту за боравак у пантсербекледингу. Луитенант-тер-зее 2де классе Јимми Греен стонд влак је настрадио на стуурману у ЛЦА 910. "Де стуурман стонд доор доор а ван еен Спреекбуис ин вербиндинг мет де коуплаатс, ваар еен стокер твее крацхтиге бензинемоторен бедиенде. Де стокер моест еен клеин ен уитермате лениг персоон зијн ом преко еен клеин гат оп хет ацхтердек биј де стоокплаатс те комен. Ер варен ног твее андере беманнингследен, еен оп хет воордек ен еен оп хет ацхтердек, еен ом де боот ван хет моедерсцхип лос те макен ен де андер ом де клеп ван хет ландингсваартуиг наар бенеден те латен ен хет анкер те бедиенен.
Греен је имао нагиб гекреген радиостилте беттрацхтен тот хиј капитеин Феллерс ен зијн бооттеам аан вал хас гебрацхт. Тервијл зијн клеине влоот зицх формеерде, хиек опијн хорлоге. Х-Хоур за Цомпагние А био је око 6:36 у деоници; хиј имао ногу више него твее уур о биј Омаха Беацх и комен.
До руте можете доћи на траку 20 км, зелени мост зелени мост дијагонале коерс, пут до укупног броја бицикала удаљен је 35 километара. Де ЛЦА-ин воерен биј је прошао кроз снелхеид ван онгевеер-а 10 кун по сату, маар де зее је -зо могелијк - нога рувер и опцију да даг дат Еисенховер де инвасие је уитгестелд. Ниеттемин је имао зелену вертроувен дат хиј Цомпагние А тијдиг оп Омаха зоу куннен афзеттен.
Греен бевал де зес ботен ван Цомпагние А ом хет прамен у твее ријен ван дрие ваартуиген те бенадерен. Телкенс желите да пређете преко зивог сцхоудер-а, ако желите да живите у њему, ако желите да видите нешто више од тога. 'Хет варен ног маар јонгенс, симпатхиеке гезонде платтеландсјонгенс. Зе заген еруит алс аардиге кнуллен дие еен бооттоцхтје овер де бааи маактен. Ако желите да се опустите за боравак, молимо да се опустите. Маар хет лекен зекер геен леден ван еен стормтроеп, елк беладен мет зо'н дертиг кило аан уитрустинг.
Де твее ријен ван дрие ботен плоетерден воорт. Греен хиелд зијн блик гефикеерд оп еен бегелеидингсваартуиг дат хем ен зијн ландингсваартуиген рицхтинг Франкријк моест бегелеиден. Золанг Цомпагние А хет бегелеидингсваартуиг волгде, зоуден зе перфецт фор коерс блијвен. Зелени је имао рондлеидинг за де боот гехад ен је открио најновије ван ултрамодерне навигације-инструменте, ваарондер еен ван де еерсте радарсистемен: "еен гевелдиг инструмент дат зелфс де цонтоурен ван ланд тоонде."
На километру ван Француске удаљен је бегелеидингсваартуиг зицх лос ван де влоот, оверсеиненд: Јуллие зиттен оп де гоеде коерс. Даар је хет. ' Цомпагние Стонд ер алеен воор. Зелена контрола зијн коерс тервијл де влоот воорваартс плоегде, боккенд у де голвен, тервијл де маннен ондерханд ин папиерен закјес ен зелфс ин хун хелмен стонден те котсен.
Трофеј Греен Еен гроепје ЛЦТ-ови [Ландинг Црафт Танкс] мртви тенкови срели су се поред плаже Омаха. Ин хет онстуимиге зееватер квамен зе ампер вооруит.
'Ват доен дие хиер?' вроег Греен.
„Умри хоро онс аан вал те гаан“, реагеерде Феллерс.
"Маар зелена половина, ни опан дезе маниер", зеи Греен. "Ик денк дате веорор хен уит моетен гаан. Да ли је готов? '
'Ја. Моетен оп тијд аанкомен. '
Де танкерс верден верондерстелд воороп те гаан ин де еерсте аанвалсголф богата жица ен варен ессентиеел воор хет брекен ван де вердедигинг ен хет деккинг биеден аан Цомпагние А: де маннен конден ацхтер де танкс сцхуилен тервијл зе опруктен ен де Дуитсе Зондер де танк зоу Цомпагние Аелин деккинг куннен винден ин кратер дие доор луцхт- ен маринебомбардементен оп хет странд варен вероорзаакт.
Де верте онтдекте Греен иетс ват оп ланд леек. Еар паар минутен латер бего Омаха Беацх ворм те кријген. У хет донкер леек хет гетијденватер аан хет прамен чак и онверзоенлијк алс де голвен у Хет Канаал. Цомпагние Кружна нога се може извући из редова ван дрие воорваартс. Хет квам биј Греен је дао легендарну британску адмираал Хоратио Нелсон дезелфде форматие је имао два пута у шљаци Биј Трафалгар у 1805, у гротесте зееслаг ван Наполеонистисцхе Оорлоген.
Десет миља од обале, војни брод другог таласа 29. дивизије, УСС Цхарлес Царролл, замахнуо је и насилно се њихао горе-доле у ​​високим таласима. Пуковник Цхарлес Цанхам и бригадни генерал Норман Цота болно су се спустили поред теретне мреже бачене на бок чамца и укрцали се на ЛЦВП 71 (десантна летелица, возила и особље). Требали су да стигну у Дог Вхите у 7:30 ујутро, неколико стотина метара источно од магистралног пута Виервилле-сур-Мер.
Ако желите да се нађете на километру ван траке, сада је Цомпагние и велика експлозија. Де маннен кекен наар рецхтс, ин вестелијке рицхтинг. Хет слагсцхип Текас Теурс за школу Омаха Беацх; тоен де гигантисцхе 35цм-каноннен лосбарсттен, дреигден де голвен над хет дек те слаан. Интуссен је имао зена и манекенке, Јохн Сцхенк, ампер меер де крацхт о хун хелмен те леген. Соммиген варен ван уитпуттинг ин елкаар гезакт.
Чак и у 6:00 за глупа луитаната Раи Нанце врата се налазе у малој соби ЛЦА. Еен роокслуиер хинг алс еен регенволк бовен хет трак ен онттрок од разноликих хоге оеверс аан хет зицхт. Нанце слоот де глеуф аф ен хиелд зијн хоофд гебукт. Ако желите да размислите о раду Нанце-а, Џон Клифтон, уживајте у најбољем кориштењу радија, а можете и да пророчите кријген. Детенска антена је била другачија. Моест хиј хет аппараат ацхтерлатен? Нанце дроег хем оп хет тоестел мее те немен, зодат зе хем касније оп хет странд конден репаререн. Радио Зондер је радио да смо добили неке команде за компанију А Зоуден куннен инрицхтен. Цлифтон тилде хет дефецтте радиотоестел оп зијн сцхоудер. Хоспик Цецил Брееден, висина 1,77 метара, 90 килограма смештаја у грове гелаатстреккен, затворен у граду. Ето стонд еен роод круис с еен трак на ен платну сцхоудертас дие је волгепропт мет медисцхе спуллен.
У ЛЦА 911 загори Рои Стевенс ево салво аан ракеттен овервлиеген. 'Кијк маар гоед!' сцхрееувде иеманд. "Касније ће бити клеинкиндерен вертеллен!" Туурлијк, алс хет хален, дацхт Јохн Бамес.
„Дошао је еван фрааие вуурверксхов“, рекао је Јимин Греен зицх. 'Де ракеттен влоген де луцхт ин ен квамен верволгенс мет еен боог ин зее терецхт, зо онгевеер оп андерхалве километер ван де куст, вер ван хет вастеланд. Зе вермоордден еен енкеле вис маар дат је хет вел зо онгевеер. Ик је био чудесан. Варен зе дат хеле еинд гекомен ом мис те тецхие. Ради, ради! Б

Дог Беацх


Нападачи ЛАГ-а су се састали са 250 метара удаљености од Д-1 у Влервиллеу. Јимми Греен био је најпознатији у најбољем стајању на дасци, а све је било у земљи и околини, а имао је и другу руку. Ако желите да опишете: зе моестен реннен наар де дицхтстбијзијнде сцхуилплаатс, ервоор вакенд дате ни ниет те веел ин гроепјес бевоген ом хет аантал гевонден те минималисерен.
Ветерани немачке 352. дивизије чекали су дуж литица изнад плаже Омаха. Они су се уселили у то подручје последњих недеља како би растеретили инфериорну 716. дивизију. Била су то два пука са укупно готово две хиљаде људи.
Наармате Феллерс су се обрушили на више начина, а дуитсе званични су званични људи који се баве овим изгледом. Налази се у Виервилле-у, на 352-ој Дивизији се налази десет минута митраљеза МГ-42, може се наћи 1000 дана по минути, а на располагању су вам и други морти. Руим 20 слуипсцхуттерс лаген оп де лоер ин набијгелеген петље. Де слацхтпартиј верлиеп снел ен меедогенлоос. Доступно је 29 особа које нуде све врсте смештаја, а врата за врата имају ковачке аутомобиле и машине за продају.
Имате само нешто што можете да нађете у компанији Цомпагние А оп Д-Даи. Доста нам је наишло на вел андере папиерен верлорен у хаосу и хет-блоедбад влаку на Х-Хоур. Маар верондерстелд је написао да су дечаци из Бедфорда, који ће бити смештени у недељи, удаљени су метар од стазе, до 22 сата, Дицкие Абботт; де 26-годишњи Цлифтон Лее, еен верлеген маар зеер патриоттисцхе солдаат виенс стерк гекромде венкбраувен ерг опвиелен ин зијн блеке гелаат; де 23-јариге Гордон Хенри Вхите јр., дие дроомде ван зијн моедерс кооккунст; де гоедгеманиерде зуиделијке 'хеер' Ницк Гилласпие и де уитблинкенде доббелаар Валлаце 'Снаке Евес' Цартер.
Имате на уму да можете видети метар удаљен од ЛЦА и да се налазите у њему. Аан боорд ерван бевонден зицх Георге Роацх, Тхомас Валанце, Гил Мурдоцк и де Бедфорд-инвонерс Дицкие Оверстреет и наредник Јохн Вилкес. "Ми ћемо се моћи променити у нашем термину, спринтен ћемо на буитен," сцхрееувде еен Бритсе боегман, "дус јуллие куннен маар бетер ин де стартблоккен стаан."
Отприлике је изашао клап за брендирање и верволгенс звааиде де метален ландингсклеп опен. Луитенант Алфред Андерсон посетио је кућу, која је била отворена за врата Валанце, а потом и каснија врата Роацх ен Вилкес. Онмидделлијк бегоннен де Дуитсерс зицх ин те сцхиетен. Де маннен виелен алле кантен оп, верден виллекеуриг неергекналд, тервијл андерен вондербаарлијк геноег онгедеерд вердер ванкелден доор еен реген ван когелс ен гранаатсцхервен.
Јохн Вилкес је био ван де веиниген дие ерин слаагде ом уит хет ондиепе ватер ен оп хет странд те комен, ваар хиј ен Георге Роацх бегоннен је постигао у богатом ван де основа ван Д-1 уитвалсвег ла Виервилле. Ноцх Вилкес, ноцх Роацх имали су и други дуитсер.
"Ваар сцхиет је оп?" вроег Вилкес.
"Ик веет хет ниет", антвоордде Роацх. Ик веет ниет ваароп ик сцхиет. '
Вилкес ен Роацх лугенант Андерсон, метар за кокош. Хиј гебаарде наар хен дат зе хем моестен волген овер хет прамен. Плотселинг слоег Роацх теген де гронд. Хет волгенде момент воелде хиј де зее теген зијн хаккен клотсен. Андерсон хр Вилкес је био нерген те бекеннен. Волгенс соммиге ооггетуиген верд Андерсон ин твееен геретен доор анд е митраиллеур. Вермоед вордте наредник-мајоор Јохн Вилкес неергесцхотен верд ен снеувелде тервијл хиј зијн Мл-Гаранд гевеер се налази у опцији Вердигингсверкен аан де воет ван де Д-1 уитвалсвег.
Дицкие Оверстреет је напунио дуге потезе. Хиј је имао влажну влаку у ацхтергелатен ен хет гевеер ван еен доде гепакт тоен хиј де вал оп ваадде. Хиј зоцхт верволгенс деккинг ацхтер еен ван твее Американи тенкови умиру аан де воет ван Д-1 уитвалсвег ваге афгезет. Инеенс креег де танк де волле ладинг, могелијк ван еен мортиер. Оверстреет реалисеерде зицх дат де Дуитсерс хет вуур рицхттен оп елке плек ваар зицх солдатен гроепеерден - ацхтер уитгебранде ландингсваартуиген ен ламгелегде воертуиген -, ветенд дате ер хеле пелотонс конден сцхуилен, верламд доор сцхрик ен паниек. Општина у тенку је почела експлодирати. Оверстреет ренде вег о деккинг те зоекен. "Ик стонд оф ен бегон крискрас овер хет странд те реннен", хериннерде хиј зицх. 'Тоен верд ик гераакт.'
Митраљески меци ранили су Оверстреет-а у пределу стомака и његове ноге, али је на крају успео да пронађе уточиште иза морског зида који је ишао уз врх Сектора Дог Греен додељен 1. батаљону. „Позвао сам прву помоћ“, присетио се Оверстреет. И коначно је неко дошао к мени. Био је толико нервозан да није могао да отвори свој комплет прве помоћи. То сам морао сам да урадим. ' Оверстреет би био иза морског зида до 4 ујутро 30. јуна, када је коначно одведен на болнички брод који га је пребацио у Енглеску, где је морао да остане шест недеља да зарасте од неколико рана од метка. „Није желео да разговара са мном о рату кад се врати кући“, сећала се његова сестра Беулах Витт. „До краја живота имао је тешке стомачне проблеме.“
Боотгеноот Гил Мурдоцк је претпостављен у дубини воде у два метра у води у близини велелепне плаже на Омаха плажи, а највиши могући верволгенци који се могу наћи у вези са компензацијом, а зваарбеладен су се упознали са уитрустинг ен ал. Хидрауличне пијаце са ЦО2-ом су заживјеле у Мае Вест-у и зелфс-ом, а онај који се бави плином, срео се у тренутку када је живио. Уитеинделијк квам хиј снаккенд наар адем бовен ватер. Мурдоцк је био присутан због зандбанк беланд у кругу хет струке оп. Ако желите да нађете нешто више, нећете моћи да видите више детаља у држави. Наредник, бевал Мурдоцк, није успео. Мурдоцк креег хет мортиер ин ханден ен вуурде енкеле сцхотен аф, дие ецхтер ниет екплодеерден.
"Мурдоцк, стомме идиоот," сцхрееувде де сергеант, "је вергеет аан де слагпен те треккен!"
Мурдоцк вист верволгенс тоцх енкеле схотен аф те вурен дие велл екплодеерден ен бегон тоен наар де зееверинг те круипен. Хиј пробеерде се срео са зин гевеер те сцхиетен, маар дат зат вол нат занд. Тоен квам хиј еен солдаат мет еен гапенде армвонд теген. Де солдаат вроег хем ом еен морфине-ињецтие. Мурдоцк диенде тое тое, венсте хем веел стеркте ен крооп вердер, дезеер ин де богате ван еен анти-танкверсперринг. Мурдоцк троф ер твее маннен аан дие оок деккинг хадден гезоцхт ацхтер хет препрекел. Има само чисту зелфмоорд у вези са руккен, маар блијвен ваар зе ну затен био је ампер миндер рискант: де маннен верден ну стук воор стук неергемааид доор еен пелотон сцхерпсцхуттерс бовен оп де клиффен.
Инеенс заг Мурдоцк дат Георге Роацх на хен тое квам круипен.
"Шта је гебеурд?" вроег Роацх.
Хет леек ероп дат все службене особе Цомпагние А варен геснеувелд ен алл сергеантен доод оф гевонд варен.
Зе пробеерден оп адем те комен. Плотсклапс верден ер лицхтспооркогелс оп хен афгевуурд: еен Дуитсе солдаат мет еен митраиллеур хад хен онтдект. Гелуккиг кнаптен де лицхтспооркогелс бовен хун хоофден уит елкаар. Ако желите да промените податке о половини метра са половним ховеном. Мурдоцк је почео да се понаша у Дуитсер-у, а не на лагер рицхтте. Тое хине хиј оп ен хет доелвит ван де Дуитсер: антитанкмијн дие је истражен и против версперринга. Еен волтреффер зоу аллес биннен енкеле метри аан стуккен опблазен.
Зе моестен макен дат з вегквамен, дацхт Мурдоцк, воор дие Дуитсер ин де роос сцхоолот. То је било пуно више од верзије ацхтерлиет-а, али Мурдоцк је дао линкербеен ван еен ван де солдатен био доордренкт мет блоед. 'Је савијен гераакт!' сцхрееувде хиј.
Полу ђон ”, одговорио је војник. "Ти такође!" Мурдоцх је спустио поглед. Два митраљеска метка пробила су један и заглавила му се у десни чланак. „Слушајте, ја сам добар пливач и нисте толико повређени“, рекао је Роацх. "Одвешћу вас до оног размрвљеног резервоара тамо у води."
Мурдоцк има фотографију на којој се налази верлоофде у замаху са кормила. Хиј стаарде ернаар. Роацх греп де хелм ен смеет дие кваад вег.
Ми гаан. '
Роацх ондерстеунде Мурдоцк тервијл зе де зее ин звоммен. Уитеинделијк квамен зе биј де уитгесцхакелде танк аан. Еар паар метер вердероп добриден де хоофден ван дрие маннен оп енер. Зе кекен бетер. Имао је резервоар за тенк, али није успео да отвори врата, као што су врата.
Де танкцоммандант зат ацхтер де гесцхутскоепел. Хиј мисте зијн линкербеен ванаф де кние. Зијн сцхеенбеен бунгелде у хет води. Зијн маннен варен нуттелоос; зе вилден геен бевелен уитвоерен. Конден зе хем миссцхиен еен морфинеспуит гевен?
Мурдоцк клом де гесцхутскоепел ин, енд еерстехулпсет, хаалде ер ват морфине уит ен гаф де цоммандант еен ињецтие.
Де цоммандант зеи дат хиј наар хет странд вилде, даар зоу хет веилигер зијн. Мурдоцк ен Роацх варен хет ниет мет хем еенс. Маар де командант стоп ероп. Уитеинделијк вист хиј зијн маннен овер те хален ом те доен ват хиј хун опдроег. Зе хиелпен хем хет ватер ин ен бе бененнен ин еен гроепје наар хет странд те звеммен. Хет верд хоогватер.
Мурдоцк ножни прст хое зе диицхтер биј де куст квамен. Инеенс пролазе кроз врата која се крећу, умиру и водени зоог.
Мурдоцк хр Роацх затен у тенку. У де набије омгевинг квамен гранатен наар бенеден. Ако желите да направите нешто више, можете да нађете опцију за резервисање резервоара. Велдра стонден зе ацхтер де гесцхутскоепел ен цак касније касније је провео вооркомен дат зе зоуден вердринкен.
Роацх стонд ероп наар еен ландингсваартуиг те звеммен. Мурдоцк сцхудде хем из руке, венсте хем веел суццес ин беданкте хем дат хиј хем ван хет прамен имао гехаалд. Хиј заг Роацх сусрео се с најбољим бевегинген вегзвеммен ен верлоор хем даарна уит хет оог. Мурдоцк зоу биннен афзиенбаре тијд ворден опгепикт доор еен ландингсваартуиг ван еен латере аанвалсголф. Роацх зоу оок поцрвењео је, врата и контрола ван хет легер, у оверлеефде де оорлог евенеенс.
Ергенс туссен де зандбанкен плоетерде хун боотгеноот наредник Тхомас Валанце је ушао у воду с кнедлом, а на њој се налази стражњи клизач. Хиј заг геен енкеле Дуитсер. Маар де вијанд био је добро расположен, верборген у бункерима и петљама на петљама изнад де гехеле ленгте ван де клиффен. Хет кнеттерде ван де когелс ин де луцхт. Изгледао је Цомпагние А веркеерде кант ван еен сцхиетбаан оп је био гелопен. Плотселинг верден лицхтспооркогелс афгевуурд вануит де бункер аан де воет ван де Д-1 уитвалсвег. Дие је био дух тоцх ниет онсцхаделијк гемаакт врата хет спервуур ван де марине. Отварање ван бункер заостајање за оостен, путовање од солдатен сретан митраљези уитзицхт хадден за хет гехеле Дог Греен-гебиед, укључујући и монд ван Д-1 уитвалсвег.
Валанце школарина у богатом ван де бункер и версцхилленде страндхуисјес верден ин роок гехулд. Оок дие хадден платгелегд моетен зиин врата америчких бомбардера. Сви ови дечки из Валанцеа крећу се по Бедфорд дечкима. Оп соммиге плеккен је био хет зееватер роод геклеурд. Валанце моест моеите доен ом зијн евенвицхт те беварен. Ако желите да будете сигурни да ћете се налазити на вратима, вратите се на врата, вратите се у когел и покуцајте, пређите на улаз преко ручног папира. Валанце није имао ни клеине стеек-а, а адреналин јоег врата, већ је био крвав у својој чаши.
Чак и вердероп лаг солдаат Хенри Г. Витт у брандинг ен хиј ролде зицх наар Валанце тое. "Нареднице" риј, здраво ванхопиг. 'Зе латен онс хиер алс раттен стервен. Јесмо ли и ми тукли. Валанце воелде зицх ниет ин де стеек гелатен. Хиј је био огроман од воде и верлатен, воорваартс те гаан енккинг те зоекен ом верволгенс де доелен ван Цомпагние А те вервезенлијкен, онгеацхт де омстандигхеден. Зе хадден ног алтијд еен плицхт те вервуллен.
Валанце крооп у богатом ван де зееверинг аан де весткант ван хет прамен, вај хиј уитеинделијк инстортте тервијл хет блоед уит меердере когелвонден строомде. Ако желите да останете близу лигген-а, сами сте се срели са клеин гроепје и више прешли у Цомпагние А дие звааргевонд варен.
У ондиепе плацу ван ван зее хадден енкеле тиенталлен маннен уит Цомпагние А дие ног ин левен варен хет ерг зваар ин хун погинген те блијвен дријвен ен зицх воорт те бевеген зондер блоотгестелд те ворден аан де верниетигенде салво'с ван де вијанд. Де слимстен ондер хен блевен хелемаал ондер ватер ен хиелден аллеен хун неусгатен бовен ватер, зодат зе конден адемхален. Инмидделс школски дуитсерс опширно гледају лехеам, хоофден ен буевен ван гевонден аан грузелементен сцхиетенд ин гроте делен ван хет странд м еен блоедиг слацхтхуис верандеренд.
Теген 6:45 увео је голф са планом Цомпагние А с друге тачке у којој се налази терен.
Ако желите да играте голф, можете да нађете ЛЦА-у, а путујете Рав Нанце-а и на њега ћете видети милион војника, али и Цецил Брееден-а, који ће се наћи у Бедфорду, Џон Рејнолдс и Џон Клифтон. Имате тачне волгене за планирање, а не преостале минуте за одмор од Цомпагние А.
Хет ваартуиг ван Нанце је простран. Де Бритсе боегман дие зицх оп еен половине метра рецхтс ван Нанце беонд ин еен стален цомпартимент аан де вооркант ван хет ваартуиг, трок аан еен хендел ваармее хиј де клеп кон латен заккен. Де клеп гинг наар бенеден, маар блееф тоен стекен. 'Касније не дајте се!' сцхрееувде Нанце.
Де боегман рукте кеер оп кеер аан де хендел. Уитеинделијк гинг де клеп наар бенеден. Нанце сцхопте ертегенаан.
"Неем зе те гразен, маннен", риеп де боегман.
Нанце нам де клеп ин твее пассен енге ин хет ватер. Еин голф квам хем тегемоет ен оверспоелде хем зоват. Хиј бегон вооруит те ваден, срео се зин гевеер бовен зијн хоофд, тервијл зијн натте бепаккинг хем наар бенеден зоог. Хет волгенде дат хиј зицх кон хериннерен, је дат хиј опгеролд оп хет коуде занд лаг. Нанце кеек ом зицх хеен. Хиј заг геен ван де андере маннен ван Цомпагние А. Хиј воелде зицх вреселијк геисолеерд, маар пробеерде ниеттемин вердер те круипен овер хет струна. Ал гаув креег хиј у де гатен се упознао са Цомпагние А је гебеурд: њен дер дер оп хет струк ен ин клотсенде гроепјес биј елкаар ин де брандинг лаген лијкен.
Хет волгенде тренутак је био хиј ниет меер аллеен. Ин зијн буурт версцхенен меер маннен. Аан зијн рецхтерханд еен ван зиери коериерс, аан зијн линкерханд, зијн радиобедиенде, Јохн Цлифтон - де Цасанова ван Цомпагние А - умре, срео је радио радио ногу алтијд оп де руг гебонден, вооруит крооп. Де радио је био укључен у хет маакте де ман тот еен маккелијк доел. Хиј моест хет динг снел зиен те думпен, да Нанце.
„Блијф у клању, блијф у клању“, сцхрееувде Нанце.
"Ик бен гераакт", сцхрееувде Цлифтон теруг.
"Кун је бевеген?" вроег Нанце.
Цлифтон гаф геен антвоорд.
Нанце доок вег ен кеек тоен веер оп. Цлифтон је био вердвенен.
Нанце заг виер андере маннен веггедокен ацхтер еен стален танкобстакел. 'Верспреиден!' сцхрееувде Нанце. Де воорден је имао зивот монд ампер верлатен тоен ер веер мортиерсцхотен опклонкен, дие дрие ван де маннен доодде ен де виерде ернстиг вервондде.
Нанце заг нергенс еен Дуитсер. Ако желите да стигнете до богатијих возила из клифана, можете да истражите експлозије и да напуните влак. Еен гранаатсцхерф блиес еен стукје уит зијн гевеер, оп слецхтс енкеле центиметре ван зиин гезицхт. "Де Дуитсерс су се вратили у научну акцију," Хериннерде Нанце зицх, "зена и когена су у ацхтерсте броекзак доен беланден алс зе еенмаал ин де смиезен креген."
Лицхтспооркогелс спурттен богатство Нанце, деден хет занд опстуивен ен кетстен аф оп де стенен, хет прамен срео когелс доорзевенд. Де Дуитсерс је имао више детаља о намени. Опниеув рателде хет мацхинегевеер. Хиј је био на списку хун доелвит. Хет вуур квам вануит еен бункер иетс рецхтс ван де уитвалсвег, халвервеге де клиффен.
Нанце гинг зо лигген дат хиј зицх рецхт тегеновер хет мацхинегевеер бевонд, ваардоор хиј еен моеилијкер доелвит верд. Алс хиј дан тоцх гераакт зоу ворден, хет снел воорбиј - упознали смо се са снимком у хет хоофд. Хиј кеек наар зијн гевеер: дат је био нуттелоос. Ер је напунио хет мехаисме терецхтгекомен.
Нанце хиелд зијн адем ин тот хет гелуид ван когелс луидер верд. Зијн лицхаам бегон уит доодсангст те триллен. Веер еен салво ван когелс. Хик кеек наар рецхтс: еен сцхуттер ван Цомпагние А је изабран за спринтте вег ин еге погинг де митраиллеурсалво'с те онтвијкен. Инеенс херкенде Нанце де сцхуттер: хет био је 22-годишњи Јохн Реинолдс. Реинолдс блееф стаан, книелде ен хиеф зијн гевеер ом теруг те сцхиетен. Хиј креег ни еенс де канс де треккер овер тхе хален. Нанце заг хем левенлоос неерваллен.
Еинделијк хиелд хет митраиллеурвуур преко хет нити који обогаћује Нанце оп. Миссцхиен је имао дуитсерс еере анд спринтер у хет везир гекрегену. Теругтреккен је био младић за Д-Даи; хиј моест вердер. Нанце крооп воорваартс, мет алс доел еен ротсванд зо'н дриехондерд метер вердероп. Плотселинг воелде хет алсоф Еранк Драпер јр. зијн рецхтервоет је упознао диенс хонкбалкнуппел. Еен деел ван зијн хак био је ераф гесцхотен. Де когелс гиерден опниеув ом хен хеен. 'Зе квамен зо дицхт ин де буурт', хериннерде Нанце зицх. "Тоен, плотселлинг, тоен ик дацхт дат але хооп је био вервлоген, кеек ик наар бовен, де луцхт ин. Ик заг ниетс. Маар ик воелде дат ер иетс оп ме неердаалде. Ик креег еен топао гевоел. Такође можете да кажете да ли је Андере маниер зоу оверлевен. '
Нанце лаг зо онбевееглијк алс хиј кон, хопенд дат де сцхуттер зоу денкен дат хиј доод вас. Маар зелфс лијкен варен ондерханд еен доелвит воор де Дуитсерс дие бовен Дог Греен гепоситионеерд варен. 'Дие сцхуттер мет зиит митраиллеур вилде ме гевоон ниет мет руст латен. Хиј сцхоот еен серие когелс оп ме аф, Рицхтте дан оп еен андер доел ен квам касније би ми теуг, алсоф хиј еен кат-ен-муисспеллетје спеелде. ' Нанце пробеерде тевергеефс сусрели су се са руком и сцхуттерспутје у хет зандстранд мет киезелс те гравен. Тоен виел зијн оог оп еен натуурлијке куил мет ватер ин хет стрим, дие заг ер диеп геноег уит ом еен ман те верберген.
Нанце слооп зо снел могелијк наар ворен ен лиет зицх ин хет лауве ватер ван де поел глијден. Хиј вулде зијн лонген мет луцхт ен доок омлааг. Плотсклапс се налази на улазу у когел и налази се у непосредној близини Еерсте Верелдоорлог. Нанце доок кеер оп кеер ондер. Еон поосје касније тоен хиј бовенквам ом луцхт те се догоди, заостаје за ван хем еен солдаат у Нев Иорку. Веер влоген де когелс хен ом де орен. Нанце драаиде зицх ом ом зе фронтаал тегемоет те треден. Хиј зеи теген де Нев Иоркер дат хиј хетзелфде моест доен. Де когелс верандерден комби богатство.
Нанце ен де Нев Иоркер стипендирао је више од неколико метара од клита. Еинделијк воелден зе киезелстранд ондер хун воетен. Нанце закте ин елкаар, тервијл хет блоед уит зијн воет строомде. Маар хиј био је тенминст веилиг. Хиј кеек наар де зее. 'Ик херкенде твее [доде] оффициалерен. Зе лаген је срео хун гезицхт наар бовен у хет води. Хеел ват маннен управитељ верраст врата хет гетиј. Осим тога, вољели смо да се деси дроге варен геланд, а веден ванлен хен хет хет ваарсцхијнлијк вел гехаалд. '
Хет гетиј је имао Нанце оп де хиелен гезетен ен андерен уит Цомпагние А - дие геен крацхт меер хад ат ом вердер те круипен - доен вердринкен. Ондер хен, зо денкт мушкарци, као и Раимонд Хобацк. Нанце је имао кокош. Хиј је имао гепробеерд еен гоеде леидер воор хен те зијн. Хиј је имао најновије живописне гелезене. Зелфс ну хиј оп беблоеде киезелстенен биј Виервилле-сур-Мер лаг, воелде хиј зицх верантвоорделијк воор хен, воор иедер ван хен. 'Ик је био службеник. Хет вас мијн плицхт ... Зе варен де Бесте солдатен дие ик ооит хеб меегемаакт. '

'Хоспик!'

М ФН је могао да се понаша на следећи начин и да поседује човека који користи хофдквартиербоот у компанији Цомпагние, а изнад нивоа: хоспик Цецил Брееден. Зодра хиј хет транд береикте, онтдеед хиј зицх ван зијн бепаккинг, оверхемд, хелм ен лаарзен. Тоен гинг хиј рецхтоп стаан. Хиј вилде дат де андере маннен хем зоуден зиен ен зијн воорбеелд зоуден волген. Зе моестен опстаан ен зицх бевријден ван хун уитрустинг, дие ал хеел снел тот де вердринкингсдоод зоу куннен леиден.
'Хоспик! Хоспик! '
Брееден лиеп теруг хет ватер ин ом гевонден хет странд оф те треккен, вег ван хет опкоменде ватер. Аарзеленд бегоннен оок енкеле андерен хун бепаккинг оф тхе гооиен ом те гаан хелпен.
Де Дуитсерс је имао Цомпагние А а фларден гесцхотен, маар зе варен нога алтијд ниет тевреденгестелд. Зе доорзеефден ну де гевонде маннен дие мет мет хуп армен ин де луцхт ом генаде смеектен. Ово је најбоље решење за амерички круг у Америци, али не и за црвено. Де луие сцхуттерс - научници срели су митраљезе из лова у простирци. Сцхерпсцхуттерс рицхттен зицх оп хет воорхоофд. Доор еен оф Андер Вондер Верд Брееден ниет гераакт.
Тервијл Брееден „на вратима врата се среће са женама“, рекао је Русселл Пицкетт ван Цомпагние. Доступно је са намером да се напусти. Влак воор зијн ландингсваартуиг аан вал зоу гаан, имао је хиј еен 'лааг героммел' гехоорд ен верволгенс био хиј буитен бевустзијн гераакт. Ако желите да се види да ли је заостајао дан, ви можете да видите да ли ће пасти више. Хет гетиј клотсте теген Пицкеттс воетен. Хиј кон зијн бенен ниет бевеген. Хиј вист ниет хое ланг хиј бевустелоос био је најдубљи. Хет ениге вапен дат хем рестте, био је еен гевецхтсмес. Захтевало је да прочисти ван тепих простирке. "И бегон те денкен дат ик ин мијн простирка вас гераакт ен воелде оверал мет мијн ханден, маар кон геен вервондинген онтдеккен."
Вертијфд ван сцхрик омдат хиј дацхт дат хиј зоу вердринкен ин хет опкоменде гетиј, грааиде Пицкетт ванхопиг наар де Мае Вест-реддингсвестен дие туссен хет мацабере менселијке вракхоут ин де буурт добберден. Хиј пропте еентје ондер елке арм ен слоег еен андере ом зијн борст ен пробеерде зо наар хет странд те дријвен. Хиј загрузит видут в Охио дие де бијнаам 'Вхитеи' дроег; хиј кенде слецхтс еен хандјевол маннен ван Цомпагние А биј хун ецхте наам. 'Хиј верд гераакт ен виел неер, хиј стонд веер оп ен верд опниеув гераакт, ин зијн вас, ваардоор хиј рондтолде,' хериннерде Пицкетт зицх. "Тоен крооп хиј вег, буитен мијн гезицхтсвелд, зелфс надат хиј воор де твееде кеер вас гетроффен."
Пицкетт херкенде ног еен ман, еке зекере луитенант Фергуссон, еен реценте вервангер дие фудбал је геспеелд за хет Америкаансе легер. 'Хиј је био колосални. Ик кенде хем ределијк гоед, омдат хиј диквијлс је рондгеслопен ом мет онс, јонгенс ин оплеидинг, покер те спелен. Хиј је био звааргевонд. Де бовензијде ван зијн хоофд хинг овер зијн гезицхт хеен. Је заг енкел еен масса блоедериг влеес. Хет је такође био смештен од животиње због зивог гезицхта.
'Ик зие никс!' сцхрееувде Фергуссон.
'Поздрав у верзију!'
Фергуссон повезује везе са маар верд биннен енкеле метрима или ближим вратима на митраљезама.
Пицкетт ворстелде о зијн хоофд бовен ватер то хоуден, тервијл хиј зицх оп де влоедстроом на куст пробеерде те латен дријвен, уитеинделијк зоу хиј уит хет ватер ворден гевист ен теруггебрацхт наар де Емпире Јавелин.
Амерички брод је компензован, Цомпагние Б је провео око 7:00 ујутро. Радиобедиенде Боб Салес се налази на половини метра од капитеина Етторе Заппацоста, команданта компаније Цомпагние Б. Тервијл, који се налази у земљи која се налази у богатом земљишту, као што је Заппацоста, продаје за продају. те круипен ом те кијкен ват хиј кон зиен. ' Хет је био расположен од стеенворп-а, а продајна кућа је већ била компактна компанија Цомпагние А, али лиен. Ваар варен де Бедфорд дечки у лову? Варен зе старци аан вал гегаан?
'Капитеин' сцхрееувде Салес ', то је исто тако погрешно. Превелики опсег лигген маннен! '
"Не желим ни да се борим за живот."
Продаја је имала правац у којем се налази левенде зиел гезиен, маар хет је дуиделијк дат ер оп де хоге клиффен ен ин хеувелс ервоор меер дан геноег сцхуттерс мет мацхинегеверен затен: де когелс влоген хеен ен веер ен деден хенд занд ин волкјес опвлиеген.
Еен Бритсе боегман кондигде аан дат хиј де клеп омлааг зоу латен. Салес доок веер наар бенеден. Заппацоста је де еерсте дие хет ваартуиг верлиет. Де МГ-42 когелс доорзеефден хем онмидделлијк. 'Ик бен гераакт, ик бен гераакт,' гилде хиј. ледере ман дие Заппацоста над де клеп наар буитен волгде, вацхтте хетзелфде лот, геванген ин еен меедогенлоос круисвуур.
И продаја би била убијена, али он се успут спотакнуо, изгубио равнотежу и пао у воду на бочној страни вентила. И даље је носио радио са собом. Под водом се борио да се реши радија: ако није могао да скине уклети уређај са леђа, схватио је, никада више неће моћи да напуни плућа ваздухом. Продаја је на крају прихватила његов терет и испливала на површину. Пловило је неколико метара испред десантног брода. Сезона лова је заиста почела тек за митраљезе. Још су се изливали мушкарци, који су чим су се појавили на вентилу такође пуцали. „Сви су стрељани чим је напустио занат“, рекао је Салес. „Ти немачки митраљези - управо су нас појели.
Возило за клизање у Дуитсеу МГ-42 машине за обраду возила и ракете. 'Хет вас де еерсте кеер дат ик ецхт оп менсен сцхоот,' хериннерде еен Дуитсер зицх 1964. 'Ик веет ниет меер прециес хое хет гинг: хет ениге ват ик ме ног кан хериннерен, то је дат актер мијн мацхинегевеер крооп ен сцхоот, ен сцхоот ен сцхоот. '
Поглед Салес-а пао је на једног од хирурга 1. батаљона, капетана Роберта Варе-а, такође из Вирџиније, који је носио кратку, светло црвену фризуру: „Побринуо се да дође са једним од првих таласа, а не касније. тог дана, јер је знао да ће бити много повреда. Када се тај вентил спустио, отворили су ватру и покосили га. Само су минирали чамац на комаде. Уговорио ми је тродневну карту за Лондон. Лечио колено након што сам га повредио у Енглеској током преласка реке; дошао је из мог родног града, Линцхбург-а “.
Салес кеек ног еенс ом зицх хеен. Хиј заг геен андере оверлевенден ван зијн сцхип. Ако се налазите у мортиергранаат-у, продајно возило је било веома страшно. Ениге ће касније поздравити продају, умрети зицх 'ерг версуфт' воелде, зицх огроман аан еен боомстам дие ондердеел ван еен вердедигингсверк био је најгори. Аан еен кант ерван зат ног алтијд еен ацтиеве мијн. Плотселинг доок ер еен андере солдаат аан зијн зијде оп дие хем хиелп зијн зваре гевецхтсјацк уит те треккен, зодат хиј ниет зоу вердринкен.
Салес гебруикте де боомстам алс деккинг ен дувде хем воор зицх уит, мет гезицхт теген хет хоут гедрукт. Уитеинделијк хаалде хиј хет странд, ваар хиј де вербиндингссергеант ван зијн боот, Дицк Вригхт, ин хет оог креег, дие влак на Заппацоста хет ваартуиг је верлатен. Хиј је био звааргевонд јер је био аан вал геспоелд. Тоен хиј Салес загат пробеерде хиј зицх о зијн еллебоген оп те рицхтен ом иетс те зегген. Маар воордат хиј еен воорд кон уитен, верд хиј доор еен сцхерпсцхуттер дие зицх ергенс туссен де ротсен сцхуилхиелд неергесцхотен.
'Има пукотине зијн копита. Де стуккен виелен ом ме хеен ин хет занд. Да се ​​одустане од дана, реденеренд дат ик де волгенде зоу зијн. Ик зеи биј мијзелф: Дие сцхерпсцхуттер хеефт миј оок ин хет везиер. Маар кеннелијк верд хиј доор иетс андерс афгелеид, миссцхиен доор еен андер сцхип, еен гротер доелвит; хиј креег ме ниет те паккен. Ик бегроеф мијн хоофд зо диеп могелијк ин хет занд, слоег мијн армен овер мијн хоофд ен вацхтте аф. Волгенс миј хеб ик даар вел дертиг минутен зо гелеген.
Ик је имао еур муур гезиен, опћенито на висини метра. Ик дацхт: Алс ик дие муур хаал, хеб ик еен беетје деккинг. Ен миссцхиен кан ик еен андер гевеер оф иетс дергелијкс те паккен кријген. Ик је имао висину метра од ноге - еен хеел еинд алс је такође доступан, а требало је и доодсцхиетен. Дошло је до иконе докумената и гебруикена. Ик крооп наар де ене ен дан, хеел бехоедзаам, наар де волгенде. Зе вормден мијн ениге бесцхерминг. '
Преко продаје се може наћи компанија Цомпагние Б, која ће се наћи у кругу аутомобила. Зиј дие лангс де ватерлијн аарзелден верден белаагд доор цонтинуе мацхинегевеервуур. Тјонге, дацхт Салес, ик моет вердомд гоед оппассен хиер. Салес верплаатсте зицх уитерст моеизаам. Дечки из дечака из Бедфорда су се продали и остали преко жице, на удаљености од неколико метара од метра. Соммиге гезицхтен кенде хиј. Зе хадден наар хем гелацхен ин де кроег. Зе варен хем гепассеерд оп коуде екерцитиетерреинен.
'Ик хеб дие даг геен левенде зиел ван Цомпагние А гезиен,' хериннерде Салес зицх. 'Маар ик заг хун лицхамен вел. Ик хериннер ме хун наме ниет. Ик је био алс де доод. Маар ер лаген ер хеел ват. Ик крооп дуиделијк ронд туссен де рестен ван Цомпагние А: ниеманд андерс кон зо снел де доод зијн ингејаагд. Имате ли дозволу за употребу, сомс аллеен еен вере, верминкте ледематен. Касније ће бити додељени Феллерс ен капитеин Заппацоста - дие гоед бевриенд варен - биннен еен тиентал метрес ван елкаар оп хет странд варен аангеспоелд. '
Инеенс загружавају продају и компаније Цомпагние Б, Мацк Смитх, а осим тога започињу и даље. Продаја крооп ернаартое. Хиј је имао хехаалд. Смитх је био сурови у хет гезицхт гераакт. Ео оогбал лаг оп зијн ванг. Салес гаф хем еен 'морфинесхот', друкте хет оог теруг ин зијн кас ен вербонд де ман.
"Зе хеббен гефаалд, човече", Зеи Смитх. 'Моетен хиер вег зиен те комен. Зе моетен он ботен стурен. '
Хет твеетал блееф ацхтер де зееверинг лигген, беиден ин схоцк, гедуренде ват еен ееувигхеид леек. Салес зоу дие миддаг ван хет странд гехаалд ворден, маар зоу воор хет инваллен ван де авонд теругкерен надат хиј еен доктер хас овергехаалд ом хем мете те латен Гаан мет а ниеуве копање, бедоелд ом де гевонден ван Омаха Беацх анд редден. 'Ниеманд ван мијн сцхип леефде ноге, понаша се ик. Ниеманд. Иедереен је дие даг геснеувелд, 'вертелде хиј.

Хал Баумгартен (линк то аудио)
Соммиге маннен ван Цомпагние Б ин хетс ландингсваартуиг ван Хал Баумгартен превисоко је прихватио, маар хет варен ер ниет веел. Ако желите да се нађете, можете да нађете десет или више детаља Д-1, али и воду за воду у канти за смеће, али и за Баумгартенс. Луитенант Харолд Доналдсон ван Цомпагние Б леунде теген де клеп ван хетс ландингсваартуиг. "Ноу, ваар вацхтен јуллие годдомме оп?" сцхрееувде хиј. "Дое је кормилар почео те хозен." Когелс се налази код ЛЦА. Везе за Баумгартен експлодеерде инеенс еен ландингсваартуиг алс геволг ван еен инслаг доор еен 88мм-гранаат. Хет регенде брокстуккен ван менсен ен хоут.
Зе руктен оп ен хет гелуид ван екплосесес верд луидер ен луидер. Хет волгенде тренутак је био де клеп наар бенеден. Де маннен гинген зо снел зе конден наар буитен, линеа рецта ин хет драденкруис ван хет позиваелсте МГ-42 мацхинегевеер.
Баумгартен спронг, хет гевеер бовен зијн хоофд. Еен когел сцхампте зијн хелм. Хиј квам терецхт ин ватер ван зо'н 1,80 метра дубине, дат блоедроод клеурде доор де маннен дие влак воор хем верден неер гемааид, онде вие ​​Доналдсон: неергекналд зодра хиј хет ваартуиг вас верлатен.
Баумгартенс се може користити за обраду фарбања, висина метра. Оп де муур варен крулленде стуккен приккелдраад уитгеролд. Чак и вердероп лаг еен хеувел ван онгевеер дертиг метер хоог ваарин таллозе лоопгравен варен аангебрацхт дие сцхерпсцхуттерс, мортиерперсонеел, ракетверперс ен солдатен мет МГ-42 мацхинегеверен мет елкаар вербонд.
Баумгартен ваадде наар де вал, тервијл де когелс ом хем хеен ин хет ватер уппспаттен. Везе цистерне ван хем бевонден зицх твее ватердицхте. Маннен версцхуилден зицх ерацхтер. Еен ерван вуурде сусрео се са 76мм каноном од Дуитсерс у хеувелс ен оп де клиффен. Резервоар Де андере је пуштен из куће. Ер хинг еен доде уит де гесцхутскоепел. Де руберен дријфбанден варен ер беиде афгеваллен.
Ваар варен де андере танк дие волгенс план биј де Виервилле Д-1 уитвалсвег аан вал моестен гаан?
Еинг мацхинегевеер гинг лос, влак бовен де зееверинг, линк за Баумгартен. Зијн гевеер верд доор еен когел гераакт. Ер зат 'ин де бруг, воор де треккербеугел, еен страк, ронд гаатје. Де зевен когелс ин де воорсте бруг хадден вооркомен дат де Дуитсе когел зијн гевеер кон доорборен ен зијн борсткас хас гераакт. '
Еден и други човек из Цомпагние Б-а, који је створио Роберта Диттмара, можете видети метре на удаљености од стазе до ацхтеровера.
'Ик бен гераакт - мама, мама', јаммер хиј, ен хиј стиерф.
Баумгартен лиет зицх оп зијн книеен валлен ацхтер еен вердедигингсобстакел, еен зогенаамде Тсјецхисцхе егел: виер, ин стерворм аан елкаар геласте ијзерен балкен. Бедфорд Хобацк изостао је са метарним линијама ван хем. Гобацк леек гевонд. Дрие андерен ван Цомпагние А лаген бевегинглоос нааст хем.
"Био је езем каземат гебоувд у еен хеувел рецхтс ван миј", рекла је Хериннерде Баумгартен зицх. 'Хиј леек вермомд те зијн алс еен бунгалов аан зее. Де митраиллеур ин дие бункер кон хет трана ванаф де зијкант ин зијн гехеел бестријкен мет зијн доделијке спервуур. Велк вондер воорквам дат ик гераакт верд? Ик вервијдерде хет бесцхерменде латек цондоом ван де монд ван еен гевеер ен вуурде фор хет сцхијнсел ван еен хелм оп де хеувел рецхтс ван миј (...) он мијн сцхот хиелд хет гесцхутсвуур ванаф дие кант оп. '
Теругвецхтен воелде гевелдиг. Маар хет гевоел дуурде ниет ланг. Делен ван еен 88мм гранаат раактен Баумгартен ин хетицх гетицхт, вербријзелден зијн каак ен сплетен зијн бовенлип ин твееен. 'Мијн гехемелте лаг опен ин мијн танден ен тандвлеес вормден еен гроте хаос даарбиннен,' вист хиј ног. 'Хет блоед споот вриједијк уит де гапенде вонд' Дезелфде гранаат троф Бедфорд Хобацк рецхт ин зијн гезицхт. 'Зијн хоофд виел оп зијн борст, хиј је био гевеест. Наас хем заостаје Еимере Вригхт. Ик је био прекомерно постављен, иако је био неуспех, али није успео: Дицк Траци је умро да се уклони. "
Баумгартен отпад хет блоед ван зијн гезицхт. С друге стране, у шоку за звер, маар је био у близини. Зијн ледематен варен онгедеерд. Снел гооиде хиј хет гроотсте деел ван зијн бепаккинг атен верволгенс глее хиј овер де гронд наар ворен ваарбиј хиј лијкен ен 'егелс' алс деккинг гебруикте. Ер квамен геен верстеркинген ацхтер хем аан дие де аандацхт ван де Дуитсерс конден афлеиден. Имате препрека за псе Зелени, али не и компанија Цомпагниес Ц ен Д вер ван хун коерс афгевекен ом твее страндсецтиес вердер наар хет оостен аан вал те гаан. Де Дуитсерс Бовен де Дл уитвалсвег на Виервилле хоефден ниетс андерс те доен дан иедереен дие оок маар еен вин верроерде неерсцхиетен.
Интуссен, који се налази на удаљености од километра, налази се Јохн Барнес, а Рои Стевенс налази се у води. Ако желите да се пријавите за виергевецхт плаатсвонд ронд де уитвалсвег на Виервилле. Тервијл зе опунио у хевиге деининг, хоорден зе оок де калмеренде стемминг ван де твинтигјариге твееде луитенант Геаринг. Хиј дронг ероп аан дат зе дицхт биј елкаар блевен. Ако желите да промените нешто о томе, колико желите да се вратите.
Наредник Јохн Лаирд, еен клеине познаватељ Сцхот-а био је у Грееноцк-у у Сцхотланд-у, и то је било боље да се нађете у праменовима и купите их у компанији Цомпагние.
„Латен ве ерхеен звеммен“ риј хиј.
"Не, каснимо," пробуди се Геаринг.
Лаирд вилде ветен хое вер хет вас.
„Ручни метар за дугме“, тражи се време, а најновије вести.
"Ми имамо хет ниет", спрак Геаринг листе. 'То је верно. Ми смо отишли ​​до пролазног шпијуна оппикта. '
Спиерен веркрамптен. Де маннен кламптен зицх ванхопиг огроман аан хун камераден, тервијл ондеркоелинг хен партен бегон те спелен. Ако желите да наставите, можете да промените путовање. То је један од мантер стервен варен-а, па долазите до поздравних дејстава, али не и због Лимеи-аццент-а: Луитенант-тер-зее 2де клас Јимми Греен. Хиј је сређен у ЛЦА 910.
Зелено и живо биће уклоњено са водом у води. Хет вас еден слопенде таак: соммиге маннен воген твее кеер зовеел алс нормалал. Греен ен зивин маннен гебруиктен хун матрозенмессен ом де лоодзваре плуњезаккен ен клетснатте уитрустинген лос те снијден.
Рои Стевенс сцхрок ваккер. Хиј заг Цлиде Поверс а боорд ван Греенс сцхип клаутерен.
"Клајд, хиер, помози ми!" риеп Стевенс.
'Туурлијк.'
Овлаштења су стављена у руке и трокут Стевенс-а, који ће бити на располагању. Имао је само неколико ствари које су се налазиле у води који су имали воду, а Поверс Стевенс је остао без зида.
Стевенс нуди нешто против бравте зееватер. Хиј сцхудде ен рилде. Хет волгенде момент бевријдде еен Брит хем ван зијн гевецхтс-јацк ен зијн Мае Вест. Еен андер деелде сигареттен уит. Јимми Греен је отворио слон, а Капстан је прешао из пепела. Хиј веронтсцхулдигде зицх тервијл хиј зе ронддеелде. "Припазите ми, молим вас, живите на Британцу, али не и камеру Луцки Стрике-а, аантреффен."  
Возило за продају на ЛЦА 910 раасден. Зе воерен у богатом ван Хет Канаалу. Велен лекен вербаасд. Андерен варен онтстелд: зе лиетен Роис броер ен хун матен ацхтер ом хет аллеен уит те вецхтен. Ондер геен постељина, зеи зелена, зоуден зе теругкерен наар хет прамен. Зе варен апсолутно ниет ин стаат ом те вецхтен. Зе кеерден теруг наар де Емпире Јавелин.
Јохн Барнес пробија топлу тегобу. Хиј херкенде твее маннен ван Цомпагние А, дие дицхт биј хем лаген: Русселл Пицкетт, умро у шоку прије него што је наредник Франк Драпер јр., Умри ондер хет блоед зат. 
Драпер је још увек био жив, али у несвести, присетио се Пицкетт. Метак из противтенковског оружја прошао му је право кроз лево раме и надлактицу. Видели сте како му срце куца. ' Драпер је крварио до смрти. Имао је мање од сат времена живота. „Није имао прилику да убије никога“, рекла је касније његова сестра Верона. „Драго ми је због тога.
„Како су прошли остали [компаније А]?“ неко је питао. Грин је одговорио да су сви безбедно стигли на плажу, не знајући шта се даље догодило када су Немци отворили ватру из својих митраљеза. Отприлике у исто време, компанија Д Боб Слаугхтер пришла је плажи Омаха у четвртом таласу напада. Устао је на неколико стотина метара од плаже да би имао бољи поглед на литице, пазећи да не држи главу ниско: меци су рикошетирали са чамца и зазвиждали поред њега. Нигде није видео торањ цркве у Виер-вилле-сур-Мер, оријентир који је требало да их одведе до Паса Грина. Да ли је торањ бомбардиран? Уместо тога, видео је жестоку ватру у шикарама и црни вео дима који је висио над литицама одељења Паса бела. Чинило се да Немци гађају пажљиво одабраном летјелицом, користећи било који калибар.
Де клеп гинг омлааг. Слаугхтер верстијфде. Имајте на уму да се више не можете борити за брендирање, већ је „дивљи боккенд паре береед“. Хиј гинг твее тот дрие кеер мет де клеп оп енер. Де маннен ацхтер хем конден геен кант уит. Хиј блоккеерде де уитганг. Слаугхтер се појављује на аи де зијкант аф ен ваадде наар де вал ен кеек тоен о наар зијн ландингсваартуиг: версцхилленде вриенден ван хем уит Роаноке варен гераакт. Зе крвави хевиг, соммиген лаген дивљи те спартелен у хет води. Еен ман верд гегрепен доор де сцхроеф ван хет ваартуиг. Убијте заг хем 'алс еен тол' у хет ронд драаиен тервијл хиј
стиерф.
Хет ваартуиг бегон зицх у богатству ван де зее теруг те треккен. Маар тервијл хет зицх лосмаакте ван хет стрм, де ландингсклеп ноге алтијд опен, верд хет ваартуиг гераакт ен зонк хет разендснел, твее Бритсе матрозен меезингенд.
Побијте танкове за забијање. Еен ландингсваартуиг дат ин лицхтерлааие стонд. Еен солдаат дие наар хем тое квам реннен.
Ер веерклонк еен снимка.
Де ман виел, струикелде, гилде.
'Хоспик! Хоспик! '
Еен хоспик хаастте зицх наар хем тое. Маар де Дуитсерс креирао сам се, „врата на вратима“.
Слаугхтер вист уитеинделијк де зееверинг те береикен, ваар хиј оп адем пробеерде те комен.
Енкеле хондерден метри десет вестен ван Слаугхтер верд Хал Баумгартен ондерханд вертеерд доор воед. Хет вас аллемаал зо вреселијк онрецхтваардиг, зо еензијдиг. Хид греп де М1-карабијн ван еоде доде ен доок снел теруг ин хет ондиепе ватер, ваар хиј зицх воор доод хиелд те мидден ван еен гроепје лијкен дат мет хет инкоменде ватер ин де рицхинг де деемуемуур дрееф. Баумгартен садржи десет слота и праменова. Тоен хет дроге занд. Маар зе варен ног стеедс хондерд метер вервијдерд ван де муур. Опсег оф андере маниер кон хиј де крацхт опбренген ом ернаартое те круипен. У оостелијке богаташима Баумгартен енкеле маннен у Цомпагние А, дие аан хун вервондинген лаген то безвијкен. Хиј херкенде еен паар ван хен. Де аанблик брак зијн харт; хет варен бијна нога тиенерс, дие ом хун моедер ен хун броедерс риепен.
Хоспик! Хоспик! '
Маар ваар блевен дие артсен ин годснаам? Варен дие оок аллемаал афгеслацхт?
Баумгартен се може похранити и украсити богатом оостелијком. Ако желите да будете сигурни да ћете наћи најновије коментаре, МГ-42 когели су у питању. Маар хиј кон слецхтс еен енкелинг хелпен. Ен ер варен ер зовеел. Зовеел јонге Американци су се састали са најлепшим оружјем, а они ће се налазити у центиметрима са више центиметра и прекривати их.
Смештај у Дум-1 налази се на Виервилле-у и налази се у близини. Аан де воет ерван стонд еен Схермантанк. Дие је био уитгесцхакелд.
Де инвасие леек те зијн мислукт. Еен операционна верзија за В-Корпс ватте де хеле ситуатиое алс волгт самен: 'Аанвалсеенхеден ин а стаат ван онтбиндинг. Зваре верлиезен. Вијанделијк вуур вооркомт де опрук воорбиј де кустлијн. Онтсцхеепте еенхеден вердринген зицх оп де клеинсте плеккен. Гение није присутан у државним вратима и вервезенлијкен у мијненвелден од страндобстакелс оп те блазен. Пантсервоертуиген ен андере воертуиген лагелегд оп хет смалле прамен. " Ван де бестормингбатаљонс дие уитеенвиелен, имао је Цомпагние А хет меест те лијден.
Сада је била „инертна, без вође ... Безнадежно мала спасилачка бригада жељна да преживи и спаси животе“. Баумгартен је открио блиског пријатеља, војника Роберта Гарбеда из Невпорт Невс-а у држави Виргиниа. Гарбед је био мртав, лицем према доле на плажи. И он је успео да стигне до суштинског излазног пута Д-1. За то је морао да плати највишу цену, баш као и 102 друга из компаније А.

Човек из Иедере је био задржан 


Теген 7:30 УУР умрежает дацхтен де Дуитсерс бовен Пас Зелен дат зелень чудо. Желите ли нешто да урадите, али Роммел хун је написао: де вијанд теругдријвен ин де зее. Амерички мртви ноги су у левен варен-у, а сада можете да нађете више детаља. Ер је био споор ван вертеркинген.
Командант ван Вилдерстанснест-а (вердедигингсемплацемент) 76 се срео са високим бројем 352сте Дивисие. 'Лагс де ватеркант биј еб ин а набијхеид ван Ст. Лаурент ен Виервилле гледа на други ниво, али излази из кустобстакелс', известилац хиј. 'Таллозе воертуиген - ваарондер тиен цистерне - стаан бранденд оп хет странд. Де еенхеден дие де препрекелс моетен верниетиген, хеббен хун арбеид гестаакт. Ово је десет дана, а на располагању је десет пута, а предвиђено је да се окупе зицх вердер зееваартс оп. Де бесцхиетинген вануит онзе версцхансинген ен де артиллерие варен суццесвол ен хеббен гезоргд воор еен аанзиенлијк аантал слацхтофферс ондер де вијанд. У овом случају, додавање лиггена је додавање. "
Уместо тога, биће постављене бригаде без бригаде генерал Норман Цота и пуковник Цхарлес Цанхам хет Дог Вхите-стринг, дугачак метар и десет метара од Д-1 уитвалсвег. Хун сцхип вервоерде хет персонеел воор хет хоофдквартиер ван оф 29сте Дивисие, о вие Јацк Схеа, а де а цавп ван Цота. Ако желите да поставите метар од куст-а, учините то што можете да учините са водом. Де гениесолдатен ван хет 146сте Специале Ондерватер Екплосиевен-опруимингс-батаљон хадден дезе доделијке хиндерниссен уит де вег моетен руимен, маар зиј варен андерхалве километер наар хет оостен геланд. Онгевеер еен дерде ван де хоутен балкен је воорзиен ван Теллер-ландмијнен дие ер мет роестиг приккелдраад аан варен велика понуда.
Ако не желите да пристанете, можете да пронађемо помоћ. Еен тегенстроом ван дрие кнопен пер уур ен де брандинг слеурден хен меермален теген еен хоутен балк, ваардоор де Теллермијн лослиет ван хет препрекел. Тот хун гроте оплуцхтинг екплодеерде де мијн ниет. 'Де стуурман гаф гас, маноеувреерде тот хет сцхип вриј лаг ен лиет де клеп наар бенеден' хериннерде Схеа зицх. "Тоен де клеп на бенеден гинг, верд онс ваартуиг мет релатиеф бесцхеиден вапест бестоокт."
Налази се у улици, где се налази Цота, Цанхам и персонеел врата и налазе се на метар воде. Плотселинг квамен зе биј еен геул, андерхалве метер диеп ен неген метер пасмина. Тервијл зе ердоорхеен ваадден, верд еен зекере мајоор Јохн Соурс, де С-4 инцхицхтингемоффициер ван хет 116де Инфантериерегимент, ин де брст гераакт доор мацхинегевеервуур ваарна хиј, мет ин тхе геизицхт наар бенеден, доод ин хет ватер неервиел.
Де дицхтстбијзијнде сцхуилплек је био ДД-танк за Цомпагние Ц, комби 743сте Танкбатаљон. Дезе ен зевентиен андере тенк стонден енкеле метри воорбиј де ватерлијн. Ако желите да кажете колико је сати било Х-Хоур, можете да добијете нешто више од тога. Твее танкови, дие Д-1 уитвалсвег хадден береикт, стонден ин бранд. Еван ерван је био Ц-5, а имао је и ДД-тенк комби Цомпагние Ц. Хиј је имао врата за ковање у 88 мм-гевеер, умрежен у бункеру и воет ван Д-1 уитвалсвег варен афгевуурд. Цота ен Цанхам је реализовао све што је требало да слети на тенкове за крстарење малим кривовима. Дошло је до изласка на деккинг гевенд артиллериевуур ванаф хет странд зелф ен дит бетекенде дат де мансцхаппен варен овергелеверд аан де гесцхутстеллинген ен де солдатен мет мацхинегеверен дие овер де гехеле Брете ван де клиффен клаарстонден.
Де Дуитсерс ће вам помоћи да проверите да ли сте успели да се похвалите. Биннен еен паар минутен вистед зе деингсингсартуартуиген ин хет везиер те кријген тервијл дезе страндден оп де куст. Можете да направите нешто више од клеппен на бенеден варен гелатен, да ћете препустити пут до града. Цота ен Цанхам пролази поред плаже на плажи Дог Беацх, на удаљености од метра и лука.
Ако желите да употребите метар за скидање, направите хекјес аангебрацхт у железарији, умирите дугме са неген метра у стану.
Лангс де гехеле ленгте ван де муур лаген клувенс тоегетакелде ен верламде маннен афкомстиг уит версцхилленде цомпагниеен. Службеник ван де геније лаген зиј аан зиј упознао артсен, маннен ван хет 2де ен 5де регимент Рангерс анд мет марперперсонеел. Зе веркеерден аллемаал ин дезелфде бенарде тоестанд. Од овог сусрета де луорден ван луитенант Схеа те шири, зетен стевиг 'ин де клем!'
Цота ен Цанхам кропен инеен ацхтер де зееверинг, тервијл де бесцхиетинген мет дуитсе Небелверферс ен мортиерен верергерден. Де меесте усатен ин хет занд воорбиј де зееверинг, маар соммиге онтплофтен туссен де Американен ин вероорзаактен афсцхувелијке вервондинген ен блоедстолленде паниек. Де когелс уит де Небелверферс пљусне уитеен ин гроте сцхервен, гевоонлијк тер гроотте ван еен спадеблад, дие маннен ин твееен конден сплијтен алс зиј ин де буик оф ин лендестреек верден гераакт. Де Небелверферс ће вам помоћи да се препустите мртвим људима, ако желите да их напишете преко Гротер-а, да се нађе на МГ-42 митраљезима који су им били додани на плажи Омаха.
Хое лангер де маннен зицх опхиелден ацхтер де зееверинг, мое гротер де канс верд дат зе аан фларден верден гесцхотен. Карт на Х-Хоур пелотонс ван Цомпагние Ц де стеиле оеверс ван Дог Вхите гаан беклиммен виа еине роуте дие дуиделијк гемаркеерд стонд за инвазиеплаттегронден ван хун офис. Ако желите да се окарактеришете, можете да нађете више детаља, али не желите да им приуштите зелено језеро, већ и Дог Беацх.
Маар де тијд дронг. Де легерартсен верден ну ал премоштен врата за омванг ван де слацхтпартиј ен верктен зицх уит де наад мет де беперкте мидделен дие зе хадден: ваак аллеен вербанд ен морфинеспуитен ен еен паар цапсулес мет сулфа. Обични лаген маннен сусрео се с ернстиге хоофд- ен буиквонден. Маннен дие ледематен хадден верлорен, стиервен снел доор блоедверлиес, тензиј хун камераден еен тоурникует вистед аан те легген, ват велен деден, мет бехулп ван стукјес тоув, риемен, ен зелфс афгесцхеурде репен униформ. Ингеванден ен инвендиге органен моестен ворден теруггедувд ин де лицхамен ван маннен дие доор де сцхок мет стомхеид варен геслаген. Ер варен зо веел гевонден, зо веел ернстиге геваллен, меркте Схеа оп, дат 'хопенде хоофд - ен буиквонден мет дезелфде снелле еффициентие верден вербонден алс миндер гроте вервондинген.'
Луитенант Раи Нанце био је расположен за долазак на плажу, а плава боја је била окренута према моделу Д-1 у Виервилле-овом заостајању. Очекује вас тренутак за хиј иетс ват леек оп еен Дуитсе пантсерваген. Изгледа да је де стријд имао више речи: дуитсерс воерден еен тегенаанвал уит ен древен хет 116де Инфантериерегимент теруг де зее ин.
Хет је еен гроот фиасцо, дацхт Нанце. Зе веген де влоер сусрео се с ааном.
Маар тоен заг хиј де зон веерспиегелд ин цистерна де зијкант ван еен. Нанце загрузит 'фрааие витте стер' умрети од свих американских воертуиген стонд афгебеелд. Хет је био еен Схерман. Хиј стаарде наар де стер ен воелде зицх метеен еен стук бетер.
Тоен, неискрени, спремају се морнаричке плочице у еен гроене прекомерно над хем хеен гебогеном. Нанце се вратио и упознао се с ветеринаром. Де артс заг ер онбериспелијк уит, ен куркдроог. Хиј книелде нааст Нанце неер ен бегон хем те ондерзоекен. Хиј је имао еердер гевоцхтен. Дат блеек дуиделијк уит де маниер ваароп хиј зицх ондер вуур гедроег.
"Дит ис ергер дан Салерно", зеи хиј теген Нанце.
Де хоспик гаф Нанце еен морфине-ињецтие, опенде диенс спијкерсцхоен ен вербонд зијн гевонде хак. Опен егевен момент био је Нанце оок ин зиин ханд ен касније опниеув ин зијн воет гесцхотен. Хиј је био ван де веиниген дие ерг веел гелук имао. Хиј је имао "Вонден ван еен миљоен" умрежући геноег варен ом де оорлог ваарвел те зегген, ецхтер ниет левенсбедреигенд.
'Стеркте', зеи де маринеартс.
Хет волгенде тренутак био је хиј вердвенен. Гевонде солдатен о Нанце хеен хадден хем ниет гезиен: Нанце ијлде. Маар Нанце вист дат хиј бестонд. Хиј вист хет гевоон. Де Артс, алс доор де хемел гезонден, имао је подупирач и вердер гегаан. Аллеен Год вист ваархеен.
Нанце кеек ом зицх хеен, де морфине бегон зијн верк те доен. Хиј заг твее доде маннен упознао је хун гезицхт наар бовен. Хиј херкенде беиден. Де је био званичник компаније Цомпагние Д. Плотселинг ће вам помоћи да се обратите: Цецил Брееден.
Брееден је контролирао вербилленде вербанден ван Нанце, а мелдде дат хиј де лијкен гезиен ван капитеин Феллерс, Јохн Сцхенк и Јохн Вилкес. Зе варен аллемаал ваарсцхијнлијк биннен енкеле минутен он аанкомст фор хет странд доор Дуитсе мацхинегеверен неергекналд. Воор зовер Брееден, био је Нанце де ноге левенде функционер у Цомпагние А, јер је морао бити прекривен због престанка ервана.
Интуссен верплаатстен Цота ен Цанхам зицх ван де ене наар де андере гроеп маннен, хен аанмоедигенд ом зицхзелф те бевапенен мет ват зе маар аан вапенс конден винден ом верволгенс зо снел могелијк хет странд те верлатен. Продају врата Цанхама врата за повезивање са линкерполсима. Хиј лиеп вердер преко хет нити, у зијн гоеде руци еен Цолт .45 меевоеренд, тервијл хет блоед уит зијн вонд споот.
'Хоспик!'
Цецил Брееден је провео менаџмент, а виккелде е вербанд оф Цанхамс полс ен верволгде хаастиг зијн вег. Цота стелде воор дат Цанхам зицх теруг зоу треккен. Цанхам веигерде ен слооп вердер лангс де зееверинг, зоекенд наар еен геул, еен звак пунт, ваар дан оок, ваарлангс зе де хеувелс зоуден куннен беклиммен. Зијн лијфвацхт волгде је изабран за гласове у Цанхамс Цолт .45 за последњи минут.
Ацхтер де зееверинг, аан де воет ван де Д-1 уитвалсвег, чувар Хал Баумгартен у оостелијке богаташ, ваар хиј еен гедаанте мет рецхте простирка преко хет странд заг лопен, 'еен енгел ван генаде,' дие хиер ен даар букте о де стервенден те троостен ен андерен оп те калефатерен ... Тоен Цецил Брееден еинделијк биј Баумгартен је, гаф хиј хем тваалф сулфатаблеттен мет хет адвиес ват ватер те дринкен. Хиј је био стерк уитгедроогд. Гранатен ен мортиерсцхотен квамен оверал ом хен хеен неер. Брееден леунде овер Баумгартен хеен, зицх сцхијнбаар онбевуст ван ван хет зваре гесцхутвуур, ен легде еен друквербанд аан оп диенс гезицхт.
Баумгартен пробеерде Брееден Наар де гронд те треккен, буитен де вуурлиние, маар хиј слоег диенс ханд вег.
"Јиј бент ну гевонд", Зеи Брееден. 'Алс зе миј пакеј кријген, маг ми је хелпен.'
У Баурнгартенс оген је Брееден "ваарсцхијнлијк де гроотсте одржан ван Д-Даи." Брееден зоу де орорлог оверлевен ен вергезелде Цомпагние А хелемаал наар Дуитсланд зондер еен сцхрамметје оп те лопен. Онданкс аанхоуденде ен еенсгезинде погинген доор таллозе оверлевенден, ен Баумгартен ин хеј бијзондер, стиерф Брееден зондер дат хиј еен милитаире ондерсцхеидинг креег алс еркеннинг ван зијн хероисме оп Омаха Беацх: хероисме дат аллен дие оп хет зон зен зене рандје.
Касније је успео са Медисцхе-ом, а ту је Американац-легер-путник, а врата су му додељена и маннен алс хоспик Брееден веел оверлевенден [ван Цомпагние А] де вилскрацхт вонден ом таллозе гевонден те редден ван хет нандрере Странд те хален ен оп еен бесцхутте поситие ацхтер те латен, ваар андере оверлевенден ван еен Цомпагние зицх хадден верзамелд. Алс Брееден је био најљепши, али није могао да се опрости од тога. "
"Иедере човјек је био одржан, ик хеб ниет еен лафаард ​​гезиен", Зеи Брееден се касније срео за воор хем типеренде бесцхеиденхеид. 'Тоен ик Баумгартен вонд, лаг зиин гезицхт аан еен кант гротендеелс опен. Ик лапте хем оп ен верволгде мијн вег. Ик кеек ну ен дан наар де јонгенс дие дие вервлоекте бункер [аан де воет ван де уитвалсвег] пробеерден ин теен. Алс ик хет ме гоед хериннер, костте хет зес левенс оф меер ом дат воор елкаар те кријген. Воор зовер ик веет хеефт ниет еен ван хен хет оверлеефд. Ик зоу ниет куннен зегген вие ербиј варен. Ик је био гевоон те друк о те бесеффен гледао ме о мени хеен аллемаал гаанде вас. '
Брееден верлиет Баумгартен о онгевеер 8:15 уур. Преко паса зеленог паса Зелени бегоннен мансцхаппен зицх ор органисерен, хун гезицхтен гетекенд врата версцхриккинген ен видебераденхеид. Ондер хен је изгледао као "Биг Билл" Преслеи, наредник-мајстор ван Цомпагние Б. Брееден, који је преслеи прелазио преко конопца, а конгреси и гранаатсцхервен дие хем ом де орен суисден вергетенд.
"Ват дое је?" Вроег Брееден. 'Ик зоек вердомме еен гевеер дат хет доет,' антвоордде Преслеи, визенд наар де клиффен. Еен аантал ван зијн маннен је био зееверинг ал воорбиј.
"Показан је из етерских земаља", бевал Преслеи. "Ваар хеб је хет у вредеснаам овер?" вроег Брееден. "Јиј савијен вердомме еен веел гротер доелвит дан ик."
Преслеи гријнсде ен лиеп вердер. Хет дуурде ниет ланг воор хиј мет еен М1-карабијн о де арм теругкеерде, хиј звааиде наар Брееден, ом зицх даарна биј зијн мансцхаппен те воеген.
До 8:30 ујутро, око 1 људи одвезено је на шест миља дугом делу плаже Омаха. На мору су морнарички команданти схватили да је нешто страшно пошло по злу. Према плану Оверлорд, 29. и 116. дивизија до сада су се морале преселити у унутрашњост. Али када су посматрачи провирили кроз свој двоглед и телескоп, видели су како се војници завлаче на плажи талас за таласом. Дуж сурфа раширила се језива слика која се састојала од мртвих људи, делова тела и велике количине материјала неопходних за форсирање путева са плаже: пакети ТНТ-а, кутије муниције, резачи жице и безброј торпеда са Бангалореа. Губитак комуникационе опреме био је посебно озбиљан. Три од четири радија XNUMX. пешадијског пука постале су бескорисне.
Бесеффенд дат деккинг ессентиеел је ен гегевен хет феит дат де меесте амфибисцхе танкови буитен веркинг варен гестелд оф гезонкен, брацхтен цоммандантен ван де Американесе ен Бритсе марине хун сцхепен зо дицхт могелијк биј де куст, ваарбиј еен аантал веркеејкк а зен зуркееехк а зен суркедек 12цм-каноннен оп де хеувелс ен клиффен рицхттен. Маар ваароп моестен зе сцхиетен? Слецхтс еен хандјевол маннен дат лангс де зееверинг воор зијн левен воцхт имао је радио-ом ом салво'с ванаф де схепен те диригерен. Ниеттемин опенден де оорлогссцхепен хет вуур. У овом тренутку можете пронаћи све потребне влажне карактеристике, али не и за спервуур и зауставити се. Маар воор де меесте маннен, зоалс Боб Слаугхтер, трун де бомбардементен еен опкиккер дие хард нодиг вас ом хет мореел хоог те хоуден.
Синдс хиј аан вал био је гегаан, имао је клање инеенгехуркт ацхтер де зееверинг гезетен. Плотселинг заг хиј версцхилленде оффициалерен зијн кант оп комен. Убиј херкенде Цанхам, срео је руку у етер мителла ен еен Цолт-у .45 у руци зијн онбесцхадигде.
'Зе макен он хиер!' сцхрееувде Цанхам. "Каснимо да се приуштимо, да се не заборавимо!"
'Вие ис дие клоотзак у годснааму?' вроег еен солдаат.
Тедере Стоневаллер вам нуди још једну реч, а можда и не желите да нађемо више, желите да Цанхам пусти оверал ронд и звервен. "Тијденс за тренинг зивите неергекналд живот", рекао је Русселл Пицкетт ван Цомпагние А зицх. „Маар зодра де стријд је почела, и то хи хи зиц еен ваар солдаат.“ Ер зијн маар веиниг ветеранен дие зуллен аанвецхтен дат Цанхам де меест опзиенбаренде региментима цоммандант ван Д-Даи вас.
Бригадни генерал Норман Цота био је чак и моедиг ен вормде еен брон ван инспиратие. Хиј гаф маннен хооп, ооо ал вас дие ер ниет. Соммиген вонден де вилскрацхт око врата те вецхтен еенвоудигвег врата на хем те кијкен, зо уитдагенд алс хиј рондстапте, мет рецхте простирка, каувенд оп зијн онаангестокен сигаар ен деунтјес мурмеленд алс хиј ниет безиг вас де Дуитсерс те верте.
Хал Баумгартен вам није потребан, јер је Цота-ов магере гесталте дие оцхтенд оп хем афквам. Хет је такођер био хиј онстерфелијк; ванаф хет бегин варен оффициалерен алс еерсте доор сцхерпсцхуттерс неергекналд. 'Хиј квам вануит хет вестен мет ејо мајоор, имао је пиштољ у зијн руци ен де јонгенс риепен аллемаал дат хиј плат моест гаан. Хиј је имао велику улогу Роберта Митцхума упознао је са женама. Хиј је био ерг, ерг моедиг. '
Оверал оп Дог Беацх је задобљен, а налази се у Цота-у, на обали и околини, где се налази Рангерс, а постоји и други правац. Геинспиреерд доор Цота нуди званичне органе у којима се организују организовано.
Цота је открио део морског зида са ниском гомилом прљавштине око пет метара иза себе. Наредио је Рангеру да упери Бровнинг аутоматску пушку у мало брдо. Затим је пузао за човеком и наредио му да се склони. Тада је Цота уредио отварање отвора у широкој живој оградици од бодљикаве жице која је била саграђена на крају шетнице широке три метра на другој страни морског зида. Дим од запаљене траве делимично је заклонио плажу. Цота је искористио прилику да се креће, док је поглед немачким наоружанима био забрањен. "Ренџери, водите!"
Де еерсте ман дие врата за отварање прозора, верд неергехаалд доор еен МГ-42.
'Хоспик', сцхрееувде хиј. 'Хоспик, ик бен гераакт. Помозите ми.'
Еен паар минутен латер бегон хиј онопхоуделијк 'мама' те сниккен ен тоен стиерф хиј.
Верцхеидене маннен дие Цота вергезелден верден опниеув верламд доор доодсангст. Сви називи су отворена врата која се отварају. Зијн мансцхаппен волгден хем овер де променаде, врата која се отварају у хет приккелдраад, наар еен моерассиге веиде. Цота, помоћник кампа Схеа ен версцхилленде сецтиес погрешно зицх доор де ондиепе лоопгравен ен береиктен уитеинделијк де воет ван де клиффен биј Виервилле.
„Једна линија људи састављена од тобџија из 1. батаљона 116. пешадијског пука, Ренџера и неких припадника 82. хемијског минобацачког батаљона (наоружани карабинима), затим се попела на брда, држећи се дијагонално и удесно“, написао је Схеа касније. Дошли су до врха до тачке око 100 метара западно од малог бетонског темеља (очигледно из летње викендице) који је био око 25 метара испод врха брда. Током успона активирано је неколико мина, али их није било много. '
Сада је било око 9:00. Цанхам је био поставио прво командно место 29. дивизије у подножју брда. Покушао је да ступи у контакт са 1. дивизијом на источној половини плаже Омаха, али није успео. Изненада је командно место погодило неколико врло прецизних минобацачких хитаца. Минобацачи су убили двојицу мушкараца на само три метра од Цоте, а његов радио оператер тешко је повређен избацивањем на метар и по планине. Цота-ин ађутант, поручник Схеа, дуван је скоро 25 метара низбрдо, али је само лакше повређен.
Цота зетте има климу воорт ен споорде оок зивин маннен аан. Маар веер је био присутан, али није ни имао влака или хеувелтоп. Иеманд сцхрееувде дат зе наар бенеден моестен кијкен. Еензаме Американесе прелазе преко шеталишта. 'Воор хем лиепен вијф Дуитсе гевангенен дие варен онтвапенд ен хун ханден бовен хун хоофд хиелден. Аангезиен хет де еерсте Дуитсерс варен дие де маннен те зиен креген, вектен зе веел белангстеллинг. "
Еен МГ-42 гром. Твее гевангенен верден гевелд. Амерички доок за опцију зееверинг аф. Твее андере гевангенен виелен оп хун книеен, алсоф зе де Дуитсе солдаат мет хет мацхинегевеер смектен ом хен те спарен. "Хет дааропволгенде Сцхот раакте де еерсте книеленде Дуитсер вол ин де борсткас", хериннерде Схеа зицх, "ен тервијл хиј инеенстортте, зоцхтен де андере твее деккинг ацхтер де зееверинг, нааст хун овермеестераар."
Цота је врхунски ван де хеувелс еинделијк те береикен. Еен андере митраиллеур верд афгевуурд вануит еен хег зо'н дриехондерд метер ландинваартс аан де оверкант ван еен влак стук ланд. Де Маннен докен иннеи, нето ондер де хеувелтоп. Цота вроег вие хет бевел воерде. Ниеманд антвоордде. 'Онданкс од бесцхиетинген,' мелдде Шеј, 'Лиеп Кота между од мужчин врата ср леидде Де напад преко Хет Велд персоонлијк, ваарбиј Хиј ХУН опдроег Ом тијденс од опмарс воортдуренд оп де Хегген Те Пуцање ... Хет митраиллеурвуур хиелд Оп ЗОДРА од мансцхаппен зицх доор хет велд дие кант уит бевоген. '
Цота је затим водио своје људе по ободу поља, користећи живицу за покриће, све док није стигао до уске сеоске траке око шест стотина метара од Виервилле-сур-Мер-а. Како је напредовао овим путем, Цота је видео и остале преживеле 1. батаљон 116. и Ренџере који су такође успели да напусте плажу у борби. Било је минимално противљење када су Цота и остали мушкарци ушли у село Виервилле-сур-Мер, а затим наставили до раскрснице у центру села, где је Ров Стевенс требало да се састане са својим братом Раиом. На овој раскрсници, око поднева, Цота и пуковник Цанхам су се поново срели.
Преживјели 1. батаљона кренули би према западу како би помогли Ренџерима којима је тог јутра наређено да изведу положаје пушака на врху литица Поинте ду Хоц, на крајњем крају плаже Омаха. Такође је било веома важно, пре него што су Немци покренули контранапад, отворити излазни пут Д-1 како би се возила и људи могли кретати у унутрашњост и градити мостобран. Цота је формирао извиђачку патролу коју су чинила три официра и два редовна војника и кренуо према излазном путу Д-1. Напокон се чинило да се плима окреће у корист Американаца. У међувремену, друге групе су пробиле одбрану плаже, борећи се кроз брда дуж Дог Греен-а и других делова плаже Омаха. Хал Баумгартен придружио се једанаесторици других мушкараца, од којих је већина живјела. Похитали су кроз ров на пола пута до брда Виервилле, где су морали да прегазе мртве Немце. Једном је однета глава. Баумгартен се питао да ли је то човек кога је пуцао раније тог јутра. л У близини куће на плажи зазвонио је митраљез. Упркос ранама, Баумгартен се осећао „изузетно снажно“. Адреналин му је прострујао телом. Угледао је Немца, пристао и пуцао. То је тек други пут тога дана учинио. Мали црвенокоси војник бацио је гранату иза ње и митраљез је стао. Баумгарденову групу сада је чинило осам мушкараца. Баумгартен би се борио цело поподне, заједно са осталим преживелима из чете А и Б. До пет тог поподнева, његова странка имала би још седам и убила је још најмање десет Немаца.
Дођите до плаже на плажи и дођите на плажу. Капитеин Роберт Валкер је возио 116д Инфантериерегимент је ронд 7:30 у наа де куст гезвоммен. Теген је у 12:30 сати увео „зо халвервеге де топ“ ван де хеувелс. 'Ик рустте евен уит ин еен клеине греппел,' хериннерде хиј зицх. 'На еен поосје хоорде ик хет гелуид ван иеманд дицхтбиј, дие креунде ен ом хулп риеп. Хет вас зо'н вијф, зес метер биј ме вандаан. Бехоедзаам гинг ик опндерзоек уит ен троф еен Дуитсе солдаат аан, дие ернстиг гевонд вас аан зијн лаж. Хиј је био понаособ прикраћен за врата. Ер зат еен вербанд, беспренкелд мет сулфапоедер, лосјес ом де вонд. Хијгенд брацхт хиј уит: "Вассер", вассер - подноси "воду".
Ик верондерстелде дат хиј еен сулфатаблет тоегедиенд хас гекреген, ваарван је ерге дорст кријгт. У хет Дуитс вертелде ик де ман дат ик геен ватер биј ми је имао ни нијансу вист ваар ик хет моест хален. Хиј вертелде даароп дат ер еен брон био. Хиј ноемде хет еин борн, зо'н вијфтиен метер вердероп. Ик гелоофде хем ниет, маар ик бевоог ме ниеттемин ин де богати дие хиј је имао аангегевен. Верблуффенд геноег је био индердаад еен брон, а соорт ван ватерпоел сусрео огенсцхијнлијк холдер ватер. Ик вулде мијн хелм мет ватер анд брацхт дат наар хем тое. Надат хиј гретиг хас гедронкен, беданкте хиј ме уитвоериг. Ик лиет ват ватер биј хем ацхтер ин зијн велдфлес. Зијн гекреун верд гелеиделијк зваккер ен хиј стиерф ниет ланг даарна. '
Вердероп од дванаест километара, опћенито, Јохн Барнес, Рои Стевенс и други пут прелазе у Евнпире Јавелин. Де меестен варен вријвел наакт ондер де декенс. Соммиген варен зелфс хун идентитеитсплаатје квијт. Де шок је имао увид у објављивање. Зе снактен наар слаап, маар слапен лукте ниет. Дела од шљаке на Омаха плажи су се нашла у хевигхеиду.
Емпире Јавелин био је невероватно тих. Само неколико сати раније, разне палубе су врвеле од напетих војника. Јохн Барнес је спасио новчаник од натопљене опреме. Извадио је новац за инвазију, ставио новчанице на кревет да се осуше, а затим отишао на палубу. Мало касније вратио се у кавез да се одмори. Новац је нестао. Неколико мушкараца желело је да се преоружају и следећим десантним бродом врате на плажу. Речено им је да је то немогуће. Преостале ЛЦА више се нису могле користити на Дан Д. Већина је тешко оштећена и прекривена слојем згрушане крви и повраћа. Флота се морала вратити у Енглеску на веће поправке. Осим тога, мушкарци су били преуморни да би се ефикасно борили. „Морали смо да останемо на броду, да се вратимо у Енглеску, да се наоружамо и вратимо у остатак компаније“, подсетио је Јохн Барнес. Геаринг је успео да се домогне резервне пушке и најавио је да ће се возити америчким бродом у пролазу. Наредио нам је да се држимо заједно и предао команду нареднику Стевенсу, нашем подофициру. Није било сумње да ће нам Стевенс помоћи да се вратимо, јер је био забринут за свог брата Раиа. “
Рои Стевенс, Цхарлес Физер, Харолд Вилкес ен Цлиде Поверс, сви чланови Бедфорда, стални спервурди, датум волилног интензитета је постављен у 12:00 у 13:00 у средњим данима, како би се показали амерички амерички британски торпедобоотјагери, умирући и виђајте их. врата за врата, за бункер и петље за петље Д-1, за улазак у намјена.
Експлозије су обориле на земљу неколико мушкараца у Цотиној патроли. „Чинило се да је ударац од експлозија ових пушака заиста подигао плочник улица у Виервиллеу под нашим ногама“, присетио се поручник Схеа. „Надам се да ће једног дана престати да гранатирају“, уздахнуо је један од Цотиних људи.
Ако не желите да пронађемо тексашке тексашке аутомобиле, ви ћете добити салво и комби возила. Колега-торпедобоотјагер МцЦоок врти преко радио-станица, али на траци је да нађе дукете у бункер-у и да се избаци са друге стране.
Тоен Цота је уживао у уживању у случају да се Виервилле изда, зауставите се ван бродских марина. Де роок стеег оп, ваардоор еен вег бедект срео је бетонстоф ен гехулд у горком смакенде цордиетвалмен ин хет зицхт квам. Молимо вас да нађете на плажи Дог Беацх.
"Умремо од најчешћих војника, али и хола," ваарсцхувде Цота. "Маар хоуд дие клиффен даар рецхтс сцхерп ин де гатен."
Зе волгден де вег наар бенеден. "Ер верд еен паар маал мет клеинере вапенс оп де патроуилле гесцхотен, маар еен тваалфтал карабијн- ен пистоолсцхотен је био волдоенде ом де вијф Дуитсерс уит де спелонкен ван де оостелијке бергванд лангс де страндвег те дријвен", Хериннерде Схеа. "Ако желите да наставите да се кренете, можете да се пријавите за патроуилле, ако желите да промените маркуерде наар хет струк."
Де Дуитсерс су пронашли врата на којима су се налазили туристички хотели у близини плаже Омаха Беацх.
Влак би требао започети путовање у Страндвег и на еерстехулппост на Дог Беацху, али и на гробљу Рангерс енкеле тиенталлен звааргевонден ен доодвермоеиде ван Цомпагние А ен Б. Ондер де гевонден варен енкеле Бедфорд дечки, ондер Вие Данце Анце Овер Тхие, Тхе Вие Вие Диене, Тхе Тхие ен 116 XNUMX Ианкее-хонкбалспелер Тбни Марсицо.
Стафсергеант Антхони Тхурман био је сјајан у својој животној средини: зијн зенувен варен аан фларден гесцхотен. Хиј зоу нооит меер волледиг херстеллен ван хет психологисцхе траума дат Д-Даи је вероорзаакт. Наредник Марсицо био је у животу, а когел је био на дну врата, руке, гевлоген, то је хиј хет прамен претекао. 'Ик дацхт дат хет ер бехоорлијк хефтиг аан тое зоу гаан тијденс де инвасие, маар ик вист ниет дат хет зо ерг зоу зијн,' хериннерде Марсицо зицх, дие варра геевацуеерд зоу ворден наар еен зиекенхуис ин Енгеланд, нет алс зиитен амит хет оок хадден оверлеефд. 'Ик бен геен одржан, дат век ик. Де холден зијн дегенен дие хет ниет хеббен гехаалд. '
Имао је малу препреку и оставио је предност да се прекрива низ Виервилле блоккеерде: антитанк муур аан де воет ван де уитвалсвег. Доступно вам је да нанесете ТНТ у року од 13:30 сати. Даарна руктен де Рангерс нуди опцију преко страндвег-а, као и један од најновијих верзетсхаарден-а од Дуитсерс-а, у разним крајевима.
Десет косте ван огроман вердензен хадт хет 116де Инфантериерегимент ен Рангерс де Д-1 уитвалсвег вероверд. Де уитдагинг зоу оминс ом хем ин ханден те хоуден. Кота, уморите се од другог до другог дела Дивисие, можете да се нађете у праменовима, или да прођете шеталиште до пролаза до места Виервилле, Лес Моулинс.
Касније умро средином дана, надат Виервилле био је главни играч, почев од мансцхаппен теруг те керен наар хет странд воор медисцхе хулп. 27-годишњи војник Варнер 'Бустер' Хамлетт ван Цомпагние Ф се састоји од праменова. 'Ер лаген дуизенден лијкен. Дођите до личке лиценце, ако желите да се преусмерите, можете да се пребаците на другу особу, док ће вам сметати рандер. Лицхаамсделен - хоофден, бенен ен армен - црвен ин зее. Артсен ен андере медисцхе хулпверленерс се налази оп енер, де гевонден беханделенд. Тоен ик ме воорзицхтиг туссен мијн Американесе камераден бегаф, берефте ик пас ват хет инхиелд ом мее теан ин де еерсте аанвалсголф. '
Поручник Раи Нанце био је на плажи у станици прве помоћи. Тог јутра наредник га је носио на рамену неколико стотина метара дуж морског зида. „Касно тог поподнева“, присетио се Нанце, „потпоручник Геаринг дошао је сам на обалу ... Пришао ми је и рекао сам му шта знам. Рекао сам, "Хеј, мислим да сте то сада ви: капетан чете." Никад ми није било никога тако жао као кад је отишао. Није знао шта да очекује. ' Геаринг је био једини официр компаније А који није убијен или повређен. Од пет официра у Нанцеовом кревету на Емпире Јавелину истог јутра, само су Нанце и Геаринг још били живи.
У 19:00 Нанце је открио још једног познатог: генерала Герхардта, команданта 29. дивизије. Изгледао је беспрекорно и самопоуздано као и увек кад је изашао на обалу, са два сјајна револвера око појаса. До ноћи своди се да је Герхардт успоставио командно место у каменолому близу излаза Виервилле.
Воор Хал Баумгартен је био веома тежак. Теген де Авонд је био хелемаал дооргенронген тот де хеувелтоппен, опиглед аар оф а дорпје тен вестен ван Виервилле, Маиссеи Ие Гранд гехетен. Тервијл Баумгартен изнад падине копна, трапте хиј оп еен зогенаамде цастратиемијн. Еен когел сцхоот је отворио врата за живот.
"Тоен ик мијн сцхоен омдрааиде, споот хет блоед еруит алс ватер уит еен кан", хериннерде Баумгартен зицх. 'Дошло је до мојих еерстехулпдоос-а, строоиде-а и сулфапоедер-а, као и вербонд-а, као што је воет, ваарин еен дуиделијк гат зат. " Плотселинг квам Баумгартен ондер зваар гранаатвуур те лигген. Хиј рукте хет вербанд ераф, дувде зијн воет теруг ин зијн лаарс ен доок вег ацхтер еен хег. Даар блееф хиј самен мет зевен андере солдатен зиттен тот де дуистернис инвиел, ваарна зе де вег оверстакен оп зоек наар еен ниеуве сцхуилплек. Хет Дуитсе гранаатвуур је био наувкеуригер геворден: Баумгартен вермоедде дат иеманд хен хас онтдект.
Тервијл Баумгартен је упознао животну скупину бегог, безобразних возила МГ-42 и бројао кокош. "Ик верд доор мијн линкер липхелфт гесцхотен ен раакте еен деел ван мијн рецхтер бовенкаак, танден ен тандвлеес квијт." Ин де буурт сцхрееувде еен ван де маннен:
"Исусе, помози ми!" Де андерен креунден ван де пијн. Баумгартен верлоор зицх у еен 'халлуцинаире дроомтоестанд';
Ик заг еен доос срео сам се с леккерсима из мојег моедер воор ме дие ик у Камп Д-1 опенде. Де зелфгебаккен коекјес, колач и салама деелде су се упознали са мађименом од Цомпагние А. Зе роостерден де гроене сцхиммел бедекте салами (хет ресултаат ван еен ланге зеереис вануит де Веренигде Статен), дие а ин стуккен аан хун бајонет хадден гереген, ховен еен вуур.
Теруг оп Дог Беацх нуди Тхомас Валанце - најновије вести и чизме за наредника-мајора Јохн Вилкеса - око 23:00 у недељу. Хиј је био један од бранцар гелегд, а отворена су била отворена врата приккелдраад. Ениге тиед инвален ван де дуистернис дроеген солдатен ван де медисцхе диенст хем наар еен ЛСТ (ландингссцхип) дие афгеладен је задовољен гевонден ен медисцхе ноодвоорзиенинген. Хиј је био веома добар за Енгеланд. На дрие маанден ин уитеенлопенде зиекенхуизен зоу хиј теругкерен наар Нормандие ен верволгенс вердер вецхтен ин Дуитсланд воордат хиј у децембру 1945, теругкеерде ин Америца.
„Годинама сам се питао о једној ствари“, написао је Валанце на Дан ветерана 1987. „и зато смо ми, чета А 1. батаљона, 116. пешадијски пук 29. дивизије, изабрани за амерички еквивалент. немачких олујних трупа. Да ли је то било зато што смо имали толико потенцијала? Нисмо имали борбено искуство, а остале трупе које су деловале на нашем подручју, попут 1. дивизије, биле су темељно обучене. Или је то било „чисто зато што смо сматрани потрошним материјалом?“
Уитеинделијк лиеп де лангсте даг тен еинде. Има око 2500 слацхтофферс-а на Омаха Беацх-у, на самој обали града Утаха, у Америци. Свеукупне вредности за аантал слацхтофферс - доод ен гевонд - биннен де гехеле Геаллиеерде Стријдкрацхтен лаг ронд 10.000, еен верлиес ван 10 процент то еен 100.000 25 мансцхаппен дие инмидделс ин Нормандие варен аангекомен, ен веел миндер диелие XNUMX воорспелд срео бетреккинг тот де инфантерие.
По читавим брдима и живим оградама које су коштале толико живота, "људи 116. пешадијског пука копали су током ноћи. Већина мушкараца лоше је спавала више од два дана. Многи су једва имали снаге да ископају плитке рупе од лисица." Почели смо да копамо рупу од лисица, "присетио се један војник," али тло је било тврдо као камен и обоје смо били потпуно исцрпљени када је рупа била дубока око три центиметра. Коначно, стајали смо тамо у мраку и схватали да је бесмислено тако даље, мој наредник је рекао: "Јеби се. Хајде само да легнемо и покушамо да се одморимо." И тако се Дан Д завршио, након чега смо провели ноћ леђа у леђа у плитком рову. '
Ергенс ронд миддернацхт верд Хал Баумгартен Ваккер опсег бовен де хеувелс ван Омаха Беацх ен заг Дуитсе гевецхтсвлиегтуиген овервлиеген. Алле маннен ван зијн гроепје варен безвекен аан хун вервондинген. Баумгартен је имао гевоел дат хиј стервенде. Хиј је имао пуно пића: ниет меер дан еен коуде кламхеид ен еен вердоофд гевоел ин зијн хеле лицхаам. Ако желите да пронађемо чудне промене, пронађите два двострука смештаја, можете унети ињекцију и пронаћи морфин. Ако желите да будете сигурни да ћете се налазити у дронку, можете да нађете нешто што можете да учините.
Боб Слаугхтер ван Цомпагние Д је отворио врата Луфтваффеа. 'Потражите МЕ-109 на прелазу преко летећег гела, а повезује се на рехтове, преко делове суперверрингсбаллоннен. Елк сцхип ин Хет Канаал је отворио овај датум, али је рекао да је он срео миљоенен лицхтспооркогелс. Де хероисцхе Луфтваффе пилоот тротсеерде зе алемаал, деел зелфс геен погинг зе те онтвијкен. Ако ме вратите на врата, вратит ћу се на врата и на тај начин.
Боб Салес ван Цомпагние Б је у супротном искористио новине у Вирџинији да бисте видели нешто о овоме што ће вам помоћи. "Хет вас ерг коуд", хериннерде Салес зицх. "Ик је имао неочекиване кумнен дромен дат хет у јуни зо коуд кон зијн у Француској. Дааром руилде ик биј еен оуде вроув ват провианд воор еен декен ен слиеп ик мет мијн вапен влак нааст ме, тепих аан простирке мет еен андере вент. Ик верд плотселинг ваккер ен дацхт дат хет Боб Слаугхтер вас дие ме ваккер пробеерде те поррен, маар хиј верроерде зицх ниет. Хет вас де оуде Франсе вроув дие хаар декен теруг пробеерде те стелен. Ик рицхтте мијн гевеер оп хаар ен зе ренде вег. '
Ронд 3:00 уур нацхтс тилден твее хулпверленерс Хал Баумгартен у возилу хитне помоћи. Зијн униформи дрооп ван хет блонд ван цоллега-Стоневаллерс, маннен дие 'аллес гавен ен нооит белоонд зоуден ворден воор хун моед.' Де амбуланце брацхт Баумгартен наар Дог Беацх, Ваар хиј оп еен бранцард верд гелегд нааст андере гевонден.
Онгелоофлијк геноег није имао проблема с вођством Баумгартен ен де маннен ом хем хеен. 'Тервијл ик на бранцару на хет заостајање, око ронд 10:00 за 7 јуни' с оцхтендс, шкоот еен сцхерпсцхуттер еен ван де хулпверленерс дварс доор зијн роде круис хеен. Верволгенс сцхоот хиј миј ин де рецхтеркние ен бегон хиј алле гевонден ом ме хеен те бесцхиетен. Хет волгенде сцхот зоу доор мијн хоофд зијн гегаан. Маар де торпедобоотјагер МцЦоок воор де куст троф де сцхерпсцхуттер воор дезе де канс креег миј те вермоорден. '
Баумгартенс лангсте даг је био еинделијк воорбиј. Маар воор хет хандјевол дат онгесцхонден уит де стријд вас гекомен, бегон де нацхтмеррие ин Нормандие ноге маар нет.

Коментари (0)

Овде још није објављен коментар

Оставите своје коментаре

  1. Постављање коментара као гост.
Прилози (0 / КСНУМКС)
Делите своју локацију
Овде можете ставити свој коментар за друштвене медије